Hendriks Assurantiën

Wij zijn een relatief klein kantoor in het Brabantse Langenboom. Ooit gestart zonder portefeuille, maar dusdanig gestaag gegroeid, dat het aannemen van personeel steeds meer aan de orde kwam. Omdat wij daar ook wel weer erg tegenop zagen vanwege onze privacy met ons kantoor aan huis, zijn wij daarnaast ook andere alternatieven gaan onderzoeken, zoals het gebruik maken van een backoffice of franchise.

 

logo-hendriks

 

Wij hebben eerst héél even gebruik gemaakt van een franchise, maar zijn daar al snel weer van terug gekomen, omdat dit toch een behoorlijke beperking was op het zelfstandig ondernemerschap wat wij inmiddels gewend waren. Het gevoel van de franchise was toch een beetje vergelijkbaar met de periode dat ik nog bij de RVS in loondienst was.

 

Vanaf eind 2005 zijn wij in goed overleg met Anac-directeur Paul Vanthoor overgestapt naar het concept van de full-backoffice van Anac.

 

Tot op de dag van vandaag hebben wij daar nog nooit één seconde spijt van gehad. Wij hebben destijds ook wel contacten gehad met andere backoffice bedrijven elders in het land, maar die spraken naar ons idee niet voldoende de taal, welke onze klanten ook gewend zijn. En dan bedoel ik met name die zachte G, wat voor onze klanten een meer vertrouwd gevoel geeft, op het moment dat zij worden doorgeschakeld naar onze collega's van het Service center van Anac.

 

Wat ik ook erg fijn vind bij Anac is dat zij géén druk op ons uitoefenen, om bestaande en/of nieuwe productie onder te brengen in hun volmachten. Zij juichen dit ongetwijfeld van harte toe, maar laten ons toch altijd vrij in de keuze daarin.

 

Door deze samenwerking hebben wij méér tijd gekregen om ons bezig te houden met onze core-business, namelijk het onderhouden van de contacten met onze relaties, en commercieel bezig kunnen zijn. Wij hoeven ons gelukkig ook niet meer bezig te houden met prolongaties en rekening couranten, enz, want ook dit onderdeel doet Anac voor ons, en krijgen nu iedere maand, van Anac één keurig bijgewerkte rekening courant, waarop alles verwerkt staat.

 

Door Anac Backoffice hebben wij ook weer de tijd gevonden om heerlijk onbezorgd van onze vakanties te kunnen genieten. We gaan nu 1 week op wintersport, en daarnaast in de meivakantie een week weg, en daarnaast 2 weken in de grote vakantie er tussenuit. Zonder deze full backoffice van Anac was ons dat nooit gelukt.

 

Gelukkig zijn we fit, en kerngezond, maar stel je eens voor dat dit niet meer zo zou zijn, en je zou te maken krijgen met een langdurig ziekbed. Ook in deze situatie is het dan erg prettig om een backoffice te hebben, zodat toch e.e.a. tijdelijk kan worden opgevangen.

 

Wij zijn in ieder geval erg blij met het concept van Anac Backoffice, en ook met de prettige relatie en collegialiteit die wij hebben, met de mensen die er werkzaam zijn!

 

Jesse en Petra Hendriks
Directie Hendriks assurantiën